Sofia Eva Elsa Rydberg

Laugh - Love - Live!

torsdag 29 september 2011

När löven faller av


Hösten börjar komma nu! ^^

Visst, sommaren är min favorit dag, men dagar som den här så är hösten sjukt nice. Träden börjar få färg, och när solen skiner. <3 Mysigt! Jag tog en promenad med Fiffi och Ivar, förutom huvudvärken så var det jättemysigt ^^

Igår så fick jag förresten en intervju :) Så ska dit den 4 oktober. Nicenice, det är som tim-vikarie personlig assistent jag söker jobb som då. tack Felicia som gav mig chansen och numret till sin chef. ^^

Idag så planerar jag inte att göra något speciellt, vila och ligga i soffan typ. Mitt huvud värker som satan :( ska gå o ta en tablett nu och sedan titta på tv eller något.

Ciao!

onsdag 28 september 2011

- Uppdatering -

Tja! Nu har jag återigen gjort ett superlångt inlägg från min vistelse i norrland.

Om ni vill läsa det så kan ni klicka på denna länken!

Bland björnar och vargar och min vistelse i norrland!

Ciao!


"Vad fint dom glittrar"

Det är definitivt varmare här än vad det är i norrland, inget snack om saken haha. Men inte lika kul på veckorna iaf, har ingen att vara med typ då alla pluggar/jobbar medans jag sitter här hemma och gör det bästa jag kan för att själv hitta ett jobb.

I Måndags så var jag hos tandregleringen, hon sa att tandställningen hade gjort bra ifrån sig, och snart ska jag få en tjockare båge och hon sa även att förändringen med överbettet skulle börja. Spännande! Efter det så skulle jag till arbetsförmedlingen men det var inte öppet... Så jag åkte hem och nötte igenom two and a half men för att se vad första av den nya säsongen skulle erbjuda. Väldigt dåligt och väldigt b om du frågar mig. Jaja, sedan tog jag det lugnt och sen sov jag.

Idag så har jag också tagit det lugnt. Vaknade 10 gick en sväng med hundarna och chillade lite i soffan innan jag stack till den andra tandläkaren. Hon tyckte att mina tänder såg fina ut men att mitt tandkött inte var så friskt på något ställe så hon skulle göra något åt det vilket gjorde väldigt ont.. Efter det gick jag till af, skrev in mig på nytt och fick en tid till ett möte om tre veckor. Gick sedan till westers och hämtade min bok "fundametals of drawing" som jag väntat på i några veckor, så den ska jag leka med lite. Nice! Runt fyra tiden gick jag en promenad med fiffi och promenerad förbi ett dagis. En liten flicka stannade upp och pratade med mig. "Vad heter den hunden?" "Den heter fiffi" "Låter som ett tjejnamn!" "Det är en hon! :)" Sen började hon prata om några grannar till henne och frågade om jag bodde grannar med dom. Nej sa jag då och skrattade lite. Då frågade hon mig "Är det pärlor du har på tänderna?" Jag skrattade och sa "Det är en tandställning!" "Vad fint dom glittrar!" "Tack ^^" Fiffi började sedan gnälla och jag gick då vidare när hennes dagisfröken sa att hunden nog ville det. Men vilken söt unge haha.

Ciao!

måndag 26 september 2011

Bland björnar och vargar, min vistelse i norrland!

Måndag 12 september

Frida och Karin kom tillbaka hit för att hämta Helenas låda, jag bestämde även mig då för att åka med upp till norrland :) Klockan 11 rullade bilen. Första destinationen: Kölsjön. Vi kom fram till fredagsberget klockan 8/9, vi alla hoppades på att bommen som brukar vara låst är öppen, det var den. Men likförbannat var ändå bommen som inte vart låst på flera år stängd just idag.. vi hade ingen nyckel till den, så vi fick gå, därifrån i mörkret, i skogen, bland björnar och vargar. Det var läskigt om ni frågar mig. Jag hade inga stövlar på mig och jag ville inte förstöra mina skor, så jag vandrade barfota i träsket tills vi kom fram till kallkällan. Där gick jag på brädorna, mina fötter var iskalla. Sedan kom vi fram till stugan, och det var som att jag inte sett den på flera år... vilket jag inte hade... 3 år sedan! det var nice iaf. Doppade fötterna i sjön och njöt, andades in luften och drog ett djupt andetag. Inspekterade den nya verandan, det var fint. Sedan gick vi in i huset, tände fotogenlamporna och satte oss med chips och dip och annat gottgott. Spelade kort, pratade och målade i målarboken som fanns där tills klockan blev mycket. Då sov vi!

Tisdag 13 september

Vi åkte till Sollefteå, gick upp vid 7, bilen gick vid 9. Efter typ fyra timmar var vi framme i sollefteå där Frida skulle till sjukhuset. Hon hade en koll och bestämde sig för att det senare skulle bli en operation för hennes knä. Den får hon inom tre månader. Efter det bar det av mot kramfors. När vi kom fram lastade vi av sakerna och tog det lugnt resten av dagen. Karin bjöd på tjockpankaka som dom kallar det där uppe i norr. Det är fläskpannkaka fast man har grädde till. Ovant men gott. Trötta efter bilresan så kollade vi på greys anatomy som frida numera fått mig besatt av.. Sedan sov vi.

Bilder från kölsjön

Älskade stugan
Den nya verandan, från höger
Framifrån
I helbild
Från vänster.
Bryggan
Fina Trulsa!
 



Jag tror att ni kan klicka på bilderna så att dom blir större ^^ Gjorde dom små så dom inte tar så mycket plats haha ;P

Onsdagen 14 september

Gick upp 12 för att äta frukost och sedan åkte vi till först Fredrik, träffa hade och och Alice. Hon var mysig fast ganska bly och gav mig den där bitch-looken som frida berättade om att hon ger alla nya människor hon träffar haha. (skulle ha tagit bilder om jag haft med mig kameran..) När vi var med Alice så tog vi med henne ut i regnet och gungade. Efter en lång stund hos Fredrik åkte vi till Johan, Fick träffa lille David och Johans tjej Sandra. Vi lekte massa med david och tog även med honom på promenad till dollar store. Nice butik de där, men inte hälsosam för en sofia nej xD Köpte massa gottgott och en present till Max ^^ Sedan hämtade Karin oss och vi köpte mat. Pratade med Johanna en stund vilket var mysigt, saknade henne.Hon pratade om vad jag borde göra när jag är arbetslös, och jag håller med henne, ska bara ha orken att göra det ;P Sedan sov vi.

Torsdag 15 september

Vaknade sent idag igen, käkade frukost, Fridas kompis sandra kom förbi en sväng. Vi åkte en sväng i bilen och pratade, det var nice. Åkte till Sandra och umgicks där en stund, bestämde att vi skulle ha en kräftskiva. Efter det åkte vi tillbaka till Frida inväntade Sandras pojkvän och sedan gick dom hem efter en stund. Då slog jag och Frida ner oss framför greys anatomy, ringde även Helena för att förstöra min överraskning om att jag skulle komma och hälsa på henne, Daniel tyckte tydligen det var en dum ide. Det var iallafall mysigt att prata med henne och hon blev så glad när jag berättade att jag skulle komma ^^ Efter samtalet kollade vi på mer greys anatomy och sen sov vi.

Fredag 16 september

Fredagen: vaknade tolv, käkade frukost, tog ett bad i ångermannaälven..sjukt kallt men vi var tvugna för att duscha. Jag och frida var båda överens om att det var sista doppet. Efter det fixade vi oss iordning och gick till hennes pappa. Han var inte hemma, men vi hämtade våra kräftor och lite dricka. Sedan gick vi tillbaka. Städade, kollade på ga, fuskade med kröftorns och tjuvåt lite innan de andra kom.Sedan kom sandra, thomas och simon. Vi käkade kräftor drack cider och umgicks. Det var sjukt gott. Flyttade oss klockan 8 ut i tvrummet kollade på idol, umgicks osv. Fridas pojkvän henrik kom, och sedan åkte sandra o thomas hem. Vi andra kollade på film och spelade kort: sjuan, nyttspel för mig men kul. Efter en stund gav jag och frida upp och gick till sängs, inget ga inatt. Natti

Lördag 17 september

Vaknade jag tio, snoozade till elva och gick up. Åt frukost med frida henke och simon. Sedan vid kvart i tolv åkte bilen mot kramfors. Henke släppte av oss hos Sandra  och vi åkte till frisörsalongen.  Där fick Frida håret stylat. Jag hjälpte till, både genom att vara barnvakt åt Davie och frisör genom att pilla hårstrån ur en mössa när en tjej skulle ha slingor. Jag och Frida drack lite cider där och sedan hämtade hennes kompis lovisa och hennes mamma upp oss för att åka vidare till Bollsta. Där tränade Frida fotboll innan hon skadade sig. Det var lagfest där nämligen. Jag och Lovisa kom väldigt bra överens, det var kul! Pratade även mycket med Fridas tränare som var sociala haha. Efter det så skulle vi åka vidare till en krog i norrfällsviken. Jag och Sandra sjunger jävligt bra. Vi åker iallafall flera mil ut i en skog där krogen brittas ligger, väldigt mysigt ^^ Innan krogen så skulle sandra lämna av sin väska hos Thomas. Men det var inte öppet, på vägen ner gör hon en vurpa i backen, med spotlight från bilen, såg väldigt kul ut. Ännu bättre upp när vi skulle åka därifrån så ramlar jag i diket, dom märker inte att jag fortfarande var utanför bilen och dom håller på och köra ifrån mig med en fot i bilen andra i diket. Mina skor blev skitiga. Kommer fram till brittas efter ett tag iallafall och där festade vi och hade kul. När kvällen var slut så skulle vi åka till thomas stuga för att sova där, Jag och Sandra var ganska fulla, Sandra mådde dock sämre än jag och skulle spy. Men hon kunde inte så jag thomas och Frida stod jämte henne böjda över staketet och låtsades spy, vilket gjorde det lättare för henne haha, måste var en sjuk syn om någon gick förbi. Sedan sov vi efter att Sandra velat hoppa i och badat haha. Skön tjej det där ^^

Söndag 18 september

Var sjukt bakis när jag vaknade. Thomas mamma fixade frukost  åt oss och vi kollade på tintin ^^ Sandra började snacka igen om att hon ville bada, och jag kunde förstå henne. Thomas stuga var riktigt mysig, precis som norrland, med en sjö precis utanför, fast där var det ångermannaälven och den låg precis vid deras balkong såhär:



Såg sjukt härligt ut och det kändes inte lika kallt som den dagen jag och Frida var tvugna att duscha i älven xD Men vi badade aldrig.

Iallafall. Sedan åkte vi till Thomas hus och väntade på att pizzerian skulle öppna, umgicks hade skitkul, lyssnade på musik, käkade pizza sedan och sen tillbaka till thomas. Satt ute hela dagen typ, jätteskönt väder Sedan skulle jag och frida hem, så vi fick skjuts till bussen, köpte godis på okq8. Sedan när vi skulle gå till bussen så hade vi tur. Frida hittade annan skjuts hem någon hon kände som hette tommy. Men frida bad honom släppa av oss i lugnvik vilket ligger typ 2 timmars gående från bjätrå. Så vi började gå, gick 30 min. Sedan en bit på vägen körde några andra som hon kände förbi, yvonne och jimmie. Så vi fick skjuts hem och slapp gå 1 och en halv timme till. Snacka om tur haha. När vi kom hem helt slut så slängde vi oss i sängen och kollade på greys. 

Måndag 19 september

Vaknade tidigt för vi trodde att frida skulle pröva kläder på terra cotta idag, käkade på jakten, as god pasta med fläskfile. När vi sedan kom dit så hade vi åkt in i onödan, hon skulle komma på onsdag klockan 2 istället. Då gick vi runt i kramfors i 3 timmar tills hennes pappa slutade jobba. Vi besökte fridas avlånga gamla skola, sandra hade lektion och spelade fotboll där. Sedan gick vi till dollar, jag köpte godis till mig och helena som en liten present. Sedan vandrade vi i leran till hennes pappas jobb. Japp mina skor blev ännu skitigare. Iallafall, vi kom dit, satte oss i bilen, sedan körde vi hem. Hämtade upp erik och sedan raka vägen hem. När vi kom tillbaka gjorde vi tacos, kollade på idol och laddade för östersund. Sedan kollade vi på film. Pocahontas 2. Sov sen

mums



Tisdag 20 September

Tisdag, vaknade ännu tidigare idag, 6 rättare sagt. Frida och jag gjordw iordning mackor fixade oss sbabbt satte oss i karims taxi och ålte halv 7 runt med henne innan hon vid 8 släppte av oss i bollsta, där fick vi på bussen mot sellefteå bytte dör till östersundsbussen och sov. Åkte 4 tim, klockan tolv va vi framme och jag blev så glad nör jag såg max och helena i bussfönstret. Hoppade på första bästa buss hem till Helenas lägenhet, där var Petter. Det var en stor, mysig tvåa. När vi kom dit så skulle Max äta, vi åt också.

Såhär gör Max när han äter:




Lägga fötterna på bordet är också något som Max gör nu ^^ Efter Max ätit så gick jag Frida och Helena ut på promenad. Vi gick till Coop för att handla mat och Lindex för Helena skulle byta något. Jag bjöd Max på majskrokar, dom tyckte han mycket om! ^^ Hon köpte även där en sjukt söt mössa till Max att ha på vintern och hittade en playdate till Max ^^ 

Här är Mössan ^^ Helenas bild detta.
En tjej som var några dagar yngre än Max. Dom var också på lindex och hade tappat sin plånbok, så helena plockade upp den och gav den till henne, sen så pratade dom lite när dom stod i kassan där hon fick reda på att tjejen är född 21 januari. Sen gick vi ut därifrån och stod och väntade på henne xD Helena frågade mig och Frida om vi skulle tycka det var pinsamt, vi sa nä, men att vi skulle springa och gömma oss. Men det gjorde vi aldrig haha för så farligt var det inte ^^ Så när hon kom ut frågade hon om de ville "play-datea" någon dag för att hon inte kände så många här. Men hon bodde inte så nära. Men dom bytte nummer o så. När vi kom tillbaka hem till Helena så sov max en stund medans jag helena och frida kollade på gossip girl, nice bajs.

Sedan kom emma, petters syster till oss och lagade mat med petter. Det blev korstroganoff och ris. Riktigt gott :) Max ville ta en titt på min kamera så jag lärde honom ta kort. Såhär blev resultatet



Såhär såg det ut:

Helenas Bild!
















Sen smakade max på majskrokarna som han tyckte var jättegoda.





Sedan lekte han lit med lampan. Och bet även moster med sin första söta tand <3



Vi skypeade med Johanna och sen åt max lite till. Sedan så gick vi alla, Jag Petter, Helena, Frida, Max och Emma till coop igen. Det var en mysig kvällspromenad och vi handlade saker till Marängswiss som Emma skulle göra. Vi köpte massa gotttgott jag och Frida. Haha jag tror Helena blev ganska mätt och trött på gottesaker. Men hon njöt nog av sitt godis som hon fick av mig ;) Förlåt Helena, du som precis hade slutat ^^



Helenas Godis!

Sen kollade vi på Attack On The Block, Jag Petter och Helena, Frida hade somnat. Filmen var iallafall sjukt nice :)  Det skulle vara en komedi sa petter haha, men det tyckte jag inte. Bara lite isf xD Sedan sov jag på soffan och Frida på Madrass.

Onsdag 21 September

Det var dags att åka hem från Östersund
Sorgligt men sant. Jag var så glad över att få vara med min syster och systerson en dag iallafall, även om jag önskat att det var en vecka istället. Det var mysigt. Klockan halv 6 steg jag och Frida upp, vi käkade lite, packade de små sakerna vi hade med oss, väckte helena och sa hejdå. Sedan tog vi bussen hem till Kramfors. När vi bytte buss i Sollefteå ringde jag min syster som fyllde år och sjöng för henne! ALLA versioner av födelsedagssånger jag kunde komma på... med lite hjälp ;) haha det var mys och hon blev glad. Hon hade fått frukost på sängen av Ivar ^^ ;) Sen hoppa vi på bussen till kramfors. När vi kom till kramfors fanns det igen tid att gå hem innan, och jag som var så sjukt trött. Frida hade tid på terra-cotta att prova kläder, och efter det ville Sandra ha hem henne dit för att fixa hennes hår. Jag fick passa söta David ^^ Sandra snackade om att hon skulle klippa mitt hår också (Jag hade bett om det för några dagar sedan) Men det hann hon aldrig med. Frida och jag fick tillslut bråttom till bussen då vi skulle till Sollefteå och kolla på hockematch, Henke, Fridas pojkvän spelade. Han var duktig! Det fick mig att inse hur mycket jag saknar att gå på en HV match. Hanna beställde även denna dagen biljetter till jubileumsmatchen! NICE!! ^^ Well, efter matchen fick vi äntiligen komma hem och då slängde vi oss i sängen framför prison break ;) Niiice! Sedan sov vi.

Torsdag 22 September

Dagen före modevisningen, Fredrik Frida och Johan skulle alla fixa till sig inför morgondagen på Fix it hårsalong. Så jag och Frida skulle åka dit vid tio, men vi försov oss och missade bussen.. Så Karin fick skjutsa oss. Vi åkte till Sandra och sedan åkte vi alla till salongen där jag och frida fick agera barnvakt åt både David och Alice, tills Frida skulle fixa ögonbrynen, då var bara jag barnvakt, det var tufft eftersom alice är en sådan som klättrar och har sig överallt haha. David är ju inte lika svår, bara när han blir mammagris haha, men det gick bra. Sedan kom Frida och vi skulle mata ungarna, Jag David och Frida Alice, det gick förvånansvärt bra :) Dom åt upp allt nästan. Jag fick gå min tur ute för att natta david i vagnen, och sandra tyckte att jag började bli expert haha. Efter detta iallafall så åkte vi hem, satte oss framför prison break och tog det lugnt. Sedan sov vi

Fredag 23 September

Modevisning idag. Vaknade 12 och åkte in till kramfors, det var inte så kaos som jag trodde det skulle vara, men modellerna sminkades och håren fixades så det var ju mycket att göra helt klart. Visningen skulle inte börja förens klockan halv 8 så ni kan ju förstå att det var mycket att göra. Biljetterna skulle ha kostat 250:- Men jag sågs som Sandras assistent och fick gå in gratis. Mycket snällt ^^ Innan visningen fick man typ en halvtimme på sig att käka, det var stressigt för alla modeller, och de som fixade dom. 

Här är Frida när hennes hår och smink är klart för första bytet:


Här är Fredrik och Johan när deras hår är fixat för första bytet:


Men dom hann, så är alla var fixade och klara och maten var i magen så var det dags att ställa upp sig. Jag och Sandra gick och ställde oss för att se på vid sidan om från början. Hon som hade hand om modevisningen skulle sjunga, ont det gör ont. Det gick inte så bra först, hon sjöng falskt när hon skulle in och fick börja om :/ Sedan gjorde hon om det igen, likadant, men hon sjöng på. Sen började modevisningen. Här är lite bilder från den:

(vill varna er om att detta är min första modevisning jag fotat, har inte riktigt lärt mig hur jag ska få bäst bilder i sånna lägen, men här är dom bästa jag fick iaf.)



Här är bilder jag tog innan de gick in första bytet. Alla hade rött på sig ^^



    Carro och Sara


    Frida och Julia

 Syskona! ^^
Sedan rullade modevisningen på. Här är fler bilder, först kommer lite på när dom fått nya frisyrer.


    Sandra fixar fridas andra frisyr. Och här är Frida klar för en ny omgång.
    Såhär såg den ut från alla håll, asfin frisyr:


   Sidan, Sidan, Framifrån och Bakifrån. Här nere ser du på Johan och Fredrik med.


   Nu kommer fler på modevisningen haha ;)











Här kommer en snubbe som breakdansade, jag tyckte jag fick coola bilder på honom.








































Här har vi alla modellerna för terra-cotta och fix it :)




Well, det var vad jag hade att bjuda på från modevisningen ;) Efter den så var det fest på gladan, det var nice,    jag och Frida gick för det mesta runt, men vi umgicks med Johan och Fredrik och alla som Frida kände, dansade och hade kul :) Justja.. Fredrik var ganska knäpp innan vi drog till gladan, han blev ganska full och bad en tjej som heter zooria att göra en nagel på hans lillfinger. Tjejen jobbar med naglar på fix it. Och hon gjorde det. Såhär blev resultatet xD



Haha sjukt knäpp och vi sa till honom du kommer ångra dig imorgon! Han bara nä.

Iallafall, efter det så gick jag och Frida till något som hette ullas kiosk eller något. Jag köpte pommes och hon hamburgare och pommes. Sedan vandrade vi hem till Johan och Sandra för det var där vi skulle sova. När vi kom dit så låg Johan däckad i soffan xD Han vaknade inte vad vi än gjorde typ. Vi försökte bara få upp honom. Frida gick o la sig i gästrummet och jag sov i soffan. Vaknade när Sandra gick upp några gånger, en gång för att hon behövde huvudvärkstablett. Då hade hon också hört mig hosta och gav mig halstablett, så söt. Hon gav mig också något varmare än ett överkast. Sedan gick hon och la sig igen.

Lördag 24 september

Klockan halv 7 vaknade man av att en söt liten unge kommer i sin gåstol. Det var mysigt att vakna upp till David. Men man var ju trött, även Johan vaknade och gick o la sig i sin säng, Frida gick in till dubbelsängen hos Johan och jag fick gästrummet. Sedan vaknade man igen vid 11.  Spenderade lite av dagen där, tills vi klockan 3 åkte hem till Frida. Johan hade åkt i förväg för att fixa med lampor hemma hos dom, medans jag och Sandra åkte till salongen och hämtade mina och fridas grejer, sedan åkte vi till frida också. Där fick jag tillsslut säga hejdå till David, Sandra och Johan. Karin skulle iväg på kvällen, jag och Frida fixade mackor. Jag kallar dom för Fridas Specialmacka. Med Skinka, köttfärs, tacosås, ost, tomat och paprika. Sen in i mikron. Sjukt gott haha ^^ Vi kollade på prison break först men flyttade oss sedan till vardagsrummet där vi, eller jag, kollade på benajim buttons otroliga liv. Frida hade somnat haha. Efter den gick vi och la oss. Skulle ju upp tidigt dagen efter.

Söndag 25 september.

Vaknade 6 för att åka in till sundsvall. Karin och Frida skjutsade mig och jag såg vackraste solnedgången när jag satt i bilen på väg dit. Ville fota men kameran låg nedpackad... Iallafall, sa hejdå till Frida och Karin och gick till tåget. Klockan 7:58 rullade det iväg och jag sov, hade en sjukt snygg kille snett mittemot mig ;) Men han gick av i gävle. Jag skulle till stockholm. Kom fram till stockholm iallafall och träffade Elin ^^



Det var kul. Först käkade vi på Max, snackade massa och sedan kämpade vi  med att hitta ett skåp som jag kunde låsa in min väska i, det var inte lätt, men efter en halvtimme fick jag ett. När det var klart drog vi runt i gallerian en stund, fikade, köpte present till johanna osv. Jag köpte as god apelsinjuice!



Det kanske ser ut på bilden som att den var äcklig men nä, jag visste inte vad jag skulle göra när hon tog fram kameran xD
 Vi gick runt i flera timmar, och snackade, kollade i affärer, och tillslut blev klockan 10 över 5, då var det dags att säga hejdå till henne också och hoppa på bussen till Jönköping.

3... timmar... värsta... buss... resan... jag... vart... med... om........ ! Jepå.... fanns ingen plats att sträcka ut bena på, det fanns det i bus4you sist när jag åkte hem från sthlm. Mycket bättre än Swebus. Mina ben, min rumpa, allt gjorde ont. Men det kändes bättre när min syster hämtade mig på stationen. Henne hade jag saknat. Hon fick sin present som hon öppnade när vi kom hem och hon blev glad. Kändes som flera år sist sen jag var hemma när jag fick träffa min mamma igen också. Visst hade man pratat i telefon med henne massa, men det är inte samma som att se henne. Hon var också saknad. Sedan mös vi alla tre i soffan och sen sov man.

---- SLUT! ----