Sofia Eva Elsa Rydberg

Laugh - Love - Live!

tisdag 31 januari 2012

31 Januari

Aaaaah äntligen!

Dom ringde in mig som förskollärare idag å Dalvik. Från och med klockan halv 9 till halv 5 var jag omringad av glada ungar på förskolan. MMHM! nice. Man blev så lycklig av att se dom. Men det innebar mycket spenderad tid ute, hade jag kläder för det? Nästan! Haha när jag kom hem så frös jag ihjäl.

Daniel var hos oss en stund, så umgicks med han. Tills han gick och då tog jag ett bad.. Skööönt!!

Sen kom mamma hem vi 8, jag hade gjort fajitas som vi åt. Härlig dag! Helt slut. Gick och la mig,kolladepå gossip girl som var så spännande. Sen somnade jag. :)



måndag 30 januari 2012

30 Januari

Vaknade kvart i 9 och ringde vikarieförmedlingen. Nu var förskollejobbet äntligen på g.

Efter det sov jag en stund till och vaknade 10. Gick ut med fiffi efter jag ätit frukost. Sedan har jag bara slappat.

Inte så mycket som hänt! :)




Längtar till vår!

söndag 29 januari 2012

29 Januari

(la till lite på 28 januari efter strecken.)

Jamen idag är det den 29 Januari.

Vaknade på fel sida idag och har vart lite nedstämd, gråtit utan att veta varför. Jag och mamma övningskörde lite, bara till sopstationen vid oss, sedan åkte vi till elgiganten. Mamma vill inte köra med mig i trafik riktigt än. Så åkte vi mot elgiganten och köpte patroner till skrivaren, träffade kusin Nicklas! Det var trevligt. Men han verkade trött, men det förstår man efter allt han har att göra med TM inför melodifestivalen. Hoppas det går lika bra i år för dom :) När vi var klara åkte vi hemmåt, mamma lagade mat och jag skrev blankett till föräkringskassan.

Har pratat med pappa i telefon, skypeat med pappa också även skype med Helena Petter och max och pratat med Johanna i telefon. Hihi! Mysigt!

Sedan kollade vi på så ska det låta jag och mamma, och efter det äkta människor. Sjuk serie men så spännande! Mamma rättade böcker och gick nyss och la sig. Jag kollade på en shopahlics bekännelser. Hon är så söt rebecca bloomwood. Nu ska jag kolla på Twilight och sen sova.

Ciao!



lördag 28 januari 2012

28 Januari

Tja! Jag är vaken sen kvart i 9.

Testade en ny app inatt som mäter hur jag sover och väcker mig när den tycker det är lämpligast för mig att gå upp. Något som Linda visade mig på jobbet, inte samma app jag har som hon har då för hon har iphone. Den hon har visar efter man sovit statistik på hur djupt man sover och när man sover som djupast. Det gjorde inte den jag använde inatt, men jag sa till den att jag ville upp 9 idag och den väckte mig kvart i. Så trött var jag inte när jag vaknade vilket jag brukar vara när mitt alarm ringer på mornarna. Nu har jag hittat en annan som ska kunna visa statistik på hur jag sovit också så den ska jag testa inatt. Hähöä!

Nu är mamma ute med fiffi, men hon kommer tillbaka snart så då ska vi äta frukost och lösa melodikrysset. Mys! Är dålig i magen typ.... Kul!!!... not! undra om det beror på järntabletterna jag äter, för det sa hon som tog blod från mig att man kan bli antingen hård eller lös i magen.

yeahyeah, mot köket! :)

Hörs sen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Well dagen fortsatte, jag åt frukost med mamma och löste melodikrysset. Mysigt!


Efter melodikrysset så ringde Judith. Den överlevande juden från Auschwitz som jag Hanna och Emelie intervjuade när vi gick i trean. Men jag missade samtalet, för jag hade på ljudlöst, skit också.. Men hon lämnade ett meddelande och tackade så hemskt mycket för filmen. Så glad blev jag :) Sen pratade jag och Hanna och jag stack till henne för vi skulle ringa Judith tillsammans. Så det gjorde vi. Hon skulle ringa när hon tittat på filmen. Vi kollade även på förintelsens minnesdag som gick på tv precis då.

Efter en stund hämtade mamma mig och vi åkte för att handla. När vi kom hem lagade vi lasagne och Daniel kom, sedan åt vi. Daniel däckade i soffan, mamma och jag bytte på tvn mellan systrar i jeans och postkodmiljonären. Efter det drog jag till Hanna. Vi handlade morötter, popcorn, dip och dricka på konsum som vi fixade i ordning. Hade det gött, sedan kom Rebin och Odisho. Hon fotade dom till sin skoluppgift och sedan kollade vi på film: en fågel film med massa som tävlar. Kommer inte ihåg vad den heter xD The big något. Men den var inte så jättebra så alla pratade istället.

Sedan gick Rebin och Odisho hem, men jag stannade hos Hanna en stund till och det var mys. Pratade om gossip girl och massa annat. Jag höll lite smått på att få panik över högskolan och körkort och allt. Kommer jag verkligen lyckas? Hoppas det iallafall.

Gick hem vid två, satt med Daniel i vardagsrummet en stund sedan gick jag och la mig.

27 Januari

Hej!

Idag gick jag upp vid 10. Åt frukost, gick ut med fiffi. Och vet ni vad jag gjorde sen då?
Jag stääädade :D Kök och matsal och vardagsrum och hall. Duktiga jag! Superfint är det. Nu ska bara gardinerna bytas och en duk i vardagsrummet ska ut sen är julen borta helt för i år. Ska även ut och ta bort lamporna på busken.

Efter jag hade städat så var det dags för jobb igen, hade en bra dag på jobbet idag också :) Det är inte så jobbigt som det var förr längre. Skönt! Funderar på o jobba där i sommar. Man tjänar ju ändå bra pengar lixom! Linda som jag jobbade med och jag pratade om att sjunga. Jag sa att jag skulle vilja ta sånglektioner, hon har ett nummer jag ska få till en man som tar 200kr per gång. Man får gå när man vill, låter sjukt kul att förbättra på rösten. Och hon garanterar förändring! Hon har gått där. Vi pratade om massa saker, hon var bland annat den första som fick veta om pappa. Vi pratade om att vi hjälper vår brukare till ett lättare liv osv. Då berättade jag för henne varför jag valt att jobba som personlig assistent när jag egentligen ska bli förskollärare.

Sprang till konsum för att hinna innan det stänger, köpte en liten cola och en påse bilar. Kom hem kvart över 10 till fajitas <3 som jag åt. Mamma låg och slumrade i soffan till Da vinci koden.

Ciao!


Bilderna får bli på Max, saknar honom så..Och mina systrar, och min pappa. Ni så långt borta! Tur att man har en fin mamma i samma hus och en bror som bor i närheten.


Kolla så liten han har varit sötisen.

Nu är han så stor mosters älskling. 

26 Januari

Gick upp sent, ut med fiffi äta frukost, chilla, dra till jobbet.

Jobba 14-22. Det var kul. Träffade en ny arbetskamrat, som var jätteglad och positiv. Nog första gången jag kännt att jag haft riktigt kul när jag jobbat. Jag har ju haft kul, men efter vi slutat så sa hon att jag var duktig som personlig assistent. Då blev jag glad och kände mig tillräcklig som det! Hon sa att man ska berömma duktiga vikarier. Tack!

Så att jobba gick bra, kom hem och slappade på kvällen. Sedan sov jag.


bild på mitt älskade får när vi var i furuboda i somras.

Ciao!

25 Januari

Onsdag

Vaknade 12..

Gick upp åt frukost och väntade på att hanna skulle smsa. Det gjorde hon, hon skulle äta sen skulle jag hjälpa henne. Chillade i min onepiece läääänge, tog promenad med fiffi, busade med henne i trädgården, matade fåglarna, chillade lite till. Vid halv 5 så fick jag sms, hennes hade inte skickats innan det så jag hann inte hjälpa henne. Men vi skulle dra på bio vid 6 med.

Det gjorde vi :) Simon och ekarna blev det. Bra film!

Efter det drog vi hem, vi postade brevet vi gjorde i ordning i går. Kom hem och satte mig i soffan hos mamma en stund. Sedan var det väl dags att sova antar jag xd

För att ha en bild att lägga ut kan ni ju få ge mig tips på vad jag ska använda denna till :)


Ciao!

torsdag 26 januari 2012

24 Januari

Idag gick jag upp supertidigt för att åka till Ryhov. Det var tid för mig att ge blod :)

fick bandage som jag hade i några timmar

där stack dom mig o:

Så satte mig på bussen 10 över 8 och åkte dit. Kom in ganska snabbt och dom gjorde vad som skulle göras. Dom var jättetrevliga och kom med äppeljuice till mig medan jag satt där. Sticket gjorde ondare än vad jag trodde det skulle göra. Men det gick ju över sen. Så snodde dom 4,5 dl blod från mig och gav mig järntabletter. När jag var klar så skulle jag sitta kvar ett tag i deras fika rum för man kunde vara trött efter osv. Så satt jag där en stund och åt och drack tills jag fick min ersättning och begav mig mot a6.

Gick till elgiganten och köpte daniels present,gick till gallerix och köpte ett kort och sedan gick jag runt tills klockan blev 11 då åkte jag med bussen, mötte hanna, gick till pb (för att få en film av vår gamle lärare) sedan åkte vi hem. Jag gav Daniels present fint inslaget :)



och ett kort ^^





Sedan kollade jag på gossip girl och sen somnade vi x.x


Vaknade, Helena ringde på skype. Pratade en stund sen ville daniel och jag ha luft. Så vi tog med helena ut på promenad. Vi hade lite problem med att ringa upp henne först men det gick tillslut. Så gick vi med daniels presenter OCH julklappar hem till honom. Sen stannade jag där en stund för det var så kallt ute. Fiffi ville dock annat. Skypade ännu mer med helena och max som satt och åt. Mys!


Sedan var jag tvungen att gå så jag gick. Hem och photoshoppade och sedan drog jag mig till hanna. Vi skulle skicka vårt projektarbete vi gjorde till den som det handlade om. Så det gjorde vi i ordning och sen skulle vi skicka det dagen efter.


Sedan var jag och hanna en stund. Pratade kollade på film och sedan skulle jag gå hem.


Somnade ganska snabbt.

23 Januari

Grattis på födelsedagen bror min. 28 år!

Skulle vaknat tidigare för att åka och köpa present men nä... s: huvudet sa annat. :/ Ialllafall gick upp 11 och Daniel kom hit 12. Kramade grattis och sedan började jag göra min daimglass till hans ära ^^

Daniel och jag gjorde tillsammans jordgubbsglass i glassmaskinen. Min glass fick stå i frysen 4 timmar istället för den.

daimglass <3

jordgubbsglass <3

snöö <3

busfiffi


Sen åt vi glass glass och glass. Pratade massa och daniel öppnade presenter (det gjorde han innan vi åt dock hehehe) Han fick en tröja, spel, en skjorta av mamma. Helenas present låg i brevlådan hemma hos han och min och johannas blev lite försenad.. Så vi åt jordgubbsglass och daimglass. Tyckte inte mangoglassen var något god så jag åt inte av den men mamma och daniel gjorde. Den var för gräddig för mig!







Daniel spottade på sin sko!

Daniel sov här sen på soffan.


tisdag 24 januari 2012

22 Januari

It's sunday. Och vad gjorde jag då?

Jag har så svårt att komma ihåg vad jag gör när jag skriver såhär sent efter! Måste skärpa mig med det :) Men om jag tänker efter så pratade jag med Johanna en stund i telefon om allt möjligt. Bland annat så gav hon mig tips hur jag ska göra när jag springer nästa gång. :) Jobbade denna dagen också. Ringde Hanna efter jag hade slutat för att se om hon hade lust att gå på promenad. Hon var trött! Då ringde mamma som var hos Svante, hon kom till dalvik vi handlade och sedan åkte vi hem och satt skönt i soffan. Ritade massa idag också höhöhöhö!

gammal snöbild men såhär mycket snö, nä meeer har vi nu.
CiaO!

21 Januari

Lördag.

Hände inte så mycket denna lördagen.
Gick upp vid 10 och löste melodikrysset med mamma och åt frukost. Det var mysigt. Efter det så drog mamma iväg och tränade, jag lovade jag skulle springa. Gjorde jag det? Ja :) Jag sprang en bit! Sedan slappade jag i min one piece innan vi skulle äta, Daniel kom på besök och åt renskav med oss mums! Sedan skulle jag dra till jobbet. Jobbade till klockan 10 och sedan stack jag hem. Var hemma några timmar, ritade massa, tills Hanna ville ses. Så jag tog på mig det varmaste jag hittade och gled till dalvik haha det var skithalt ute. Kom hem 2 och sov.

Helenas godis får det bli en bild på. Godis åt jag också massa denna lördagen! ^^


Ciao!

fredag 20 januari 2012

20 Januari

HEJ!

Idag tog jag en långpromenad med fiffi genom stadsparken.




Fiffi gnydde till lite, då blev laman intresserad och gick fram till staketet. Den tittade på Fiffi som gick mot ett träd och verkligen följde henne med blicken hela vägen dit. Sedan tittade den på mig och jag blev rädd trodde den skulle spotta på mig xD

Fin utsikt.


Sedan efter det satt jag och ritade fan pic. Från serien glee. Tänkte jag skulle försöka måla alla karaktärer där ;D Började med Quinn.
Innan jag blev klar ringde mamma som hade handlat. Så jag hjälpte henne bära in och sedan gjorde jag klart bilden.

Resultatet:



 

Hon kanske blev lite tjockare. Eller så har jag tagit kortet i en konstig vinkel. Men nöjd blev jag :)

Åt revbenspjäll med mamma, gott.Sedan sappade vi igenom massa olika saker hela tiden. Ena stunden blev det ella den förtrollade, andra stunden var det på spåret, sen blev det skavlan och tillbaka till ella igen och  sedan somnade mamma efter jag gjort glass och chokladsås som vi åt. ^^

Nu sitter jag här och tänkte rita lite till. Det är kul när det går bra.

Okej imorgon ska jag jobba. Göttmos att tjäna pengar.

Ciao!

19 Januari

Heeeej!

Idag så gick jag upp 12. Har vänt på dygnet så jag somnar sent och vaknar sent... Måste fixa det. Gick upp, ut med fiffi en sväng, åt frukost osv. Sedan ringde jag Helena på skajp. Vi pratade lääänge. Det var mysigt!

Berättade för henne att jag skulle baka bullar. Så det gjorde jag. Mamma hann komma hem innan dom var klara. Men hon tyckte dom var goda ^^ Så vi åt bullar och drack mjölk.


Hade träningsvärk i benen idag efter simningen! Skön...T!

Chillade resten av dagen. Gav bland annat Helena max 1 års present:
Hon tyckte om den :D Hoppas Max också gör det när han blir äldre höhö ^^




Blev nöjd ^^ Vad tycker ni?

(kvaliten på blogspot är ganska dålig... men hoppas man ser lite iallafall..)

Ciao!

18 januari

~' GRATTIS MAX 1 ÅR! '~

Mosters lilla älskling fyllde ett stort år idag!
Krävs ett fint färgglatt inlägg till hans ära då. Gosigt.

Gick upp vid halv 11, jag vet sent! Hade stämt träff med Jenny för frukost men vem försov sig? Pinsamt.. Men hon kom och vi bakade scones. Jättemysigt! Dom blev super goda precis som sist vi gjorde det. Åt frukost och bara satt och pratade i 2timmar tills hon var tvungen att hämta sin mamma. Smsade Hanna då för vi skulle åka till rosenlund och simma. Båda ville chilla en stund. Så vi bestämde att klockan 2 åker vi.


Våra fina scones
Chilledill i min onepiece xd


Som vi sa 2 åkte vi mot rosenlund och sedan simmade och chillade vi där en stund. Var jättemysigt. Pratade massa och hade kul. Efter 2 timmar, när vi var klara så gick vi upp och bastade. Satt bar och pratade massa massa massa. Detta bestämde vi att vi skulle göra om.

Superfin början på dagen. När jag kom hemslipade jag på Max present. Jag var supernöjd så långt jag kommit och skulle snart bli klar med den så Helena kunde få se. Sedan så lagade jag mat till mamma. Det blev pasta carbonara, ganska gott faktiskt :) Daniel kom hit ganska sent på kvällen och vi tjatade lite om Naruto... Jag bestämde mig för att imorgon skulle jag ringa Helena.


Grattis igen sötis. <3

Ciao!




17 januari

Tisdag

Vaknade 11 idag, tog en sväng med fiffi.

Fixade mig och tog bussen till körskolan. Gick upp kände mig glad för jag trodde det skulle gå bra att köra idag. Men det var första gången som jag var i rusningstrafik, blev stressad av så mycket bilar omkring mig. Men det hade ju gått så fint hemma! Dock inte så mycket bilar där jag och mamma kört. Sen tror jag vant mig vid saaben nu. Pratade med Johanna som sa att jag skulle skita i de andra bilarna och ta den tid på mig jag behöver. Ska försöka.

Efter det så gick jag hem, somnade i soffan efter att ha tittat på gossip girl. Mamma kom hem, pluggade lite teori och sedan blev det kväller. Tv osv.

Ciao!


tisdag 17 januari 2012

16 januari

Måndag.

Vaknade 12... :P
Skulle dra till stan med hanna, var seg på att gå upp ont i huvudet, men jag gick upp duschade och sedan drog jag mot bussen. Ville seriöst ta bilnyckeln och köra till stan haha, så kul att köra bil är det :) Smidigt med.

Hanna köpte saker till Odisho som fyller år imorgon, och annat smått och gott. Det var mysigt. Efter stan så följde jag med henne hem och vi bara satt och pratade en stund. Hon fixade klart allt som hon skulle ge till Odisho, ringde körskolan och sedan så skulle jag hem och ta hand om min hund. Skulle bakat bullar med. Men gjorde jag det? Nej! Får göra det imorgon istället ^^ Ska köra med min körskolelärare imorgon först. Ska bli kul :)

Frida ringde idag, ska till henne i mars. Kommer ni ihåg modevisningen jag skrev om som Frida gick där? Nu ska jag vara med också hehe. Sandra ska göra något riktigt nice med mitt hår, men ni som inte jag sagt något till vad får inte veta och får se det den dagen. Ska bli sjukt kul. Kommer nog förmodligen stanna och göra högskoleprovet där med :) Well.

Tha's it for today.


Ciao!

15 januari

Nice söndag.

Övningskörde idag igen, gick suuuperbraaa! :D
Är skitnöjd och mamma kände sig tryggare denna gången. Så nu ska jag ta en lektion på körskolan och lära mig ännu mer. Jag är på g. Pluggade även teori på kvällen, dutti kicka! ^^


Ciao! ^^

14 januari

Hej hej

Lördag idag.

(Ja eftersom jag glömt blogga så gör jag kortfattade inlägg för jag glömt vad jag gjort typ xD)

Jag tog en lång sovmorgon för jag hade huvudvärk.. Somnade i soffan i fredags! Gick sedan upp iallafall åt frukost och tog en huvudvärkstablett.

Övningskörde med mamma en sväng, vi övade på dragläge. Gick sådär att köra idag, men ändå hyffsat.

På kvällen så kollade vi på film, åt godis osv. Filmen hette tidresenärens hustru. Mamma somnade, men jag tyckte den va ganska tråkig till en början, men det var ett fint budskap typ.

Mysigt.

Hittade nu barnbilder och blev nostalgisk, även om jag inte kommer ihåg alla gånger. Men vad jag älskar min familj. Ni är det bästa i mitt liv. <3






























Weelll



Ciao!